BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ÚČASTNÍKY KURZŮ VAŘENÍ
A NÁVŠTĚVNÍKY V OBJEKTECH Chefparade s.r.o.
Vážení účastníci kurzů, vážení návštěvníci a spolupracovníci, naším cílem je vám umožnit bezpečné užití času a pohyb v prostorách naší školy vaření, proto dbejte prosím následujících pokynů.
Osoby, které se účastní kurzu vaření, a osoby, které se zdržují a pohybují v prostorech Chefparade s.r.o. jsou povinny respektovat a dodržovat:
- veškerá omezení, výstrahy na nebezpečí, příkazy a zákazy označené bezpečnostními značkami;
- zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných omamných látek, zákaz jejich donášení na pracoviště, zákaz vstupu na pracoviště pod vlivem. V případě, že při pobytu ve škole vaření Chefparade alkoholické nápoje a omamné látky požíváte, jste povinni dbát zvýšené opatrnosti a vzít na vědomí, že jakékoliv zranění, úrazy, vzniklé škody a další podobné události jsou Vaší vlastní odpovědností. Společnost Chefparade za tuto situaci nemůže a neponese jakoukoliv právní ani jinou odpovědnost.
- zákaz jakékoliv manipulace s veškerými technickými zařízeními a vybavením, vyjma běžného užití v rámci kurzu vaření;
- zákaz kouření;
- zákaz manipulace s otevřeným ohněm ve všech prostorách objektu, vyjma spotřebičů určených k vaření v rámci kurzu vaření;
- používání osobní ochranné pracovní prostředky, pokud jim byly přiděleny či k tomu byly vyzvány;
- návody na obsluhu zařízení, pokud bylo umožněno kuchařem použití daného technického zařízení;
- respektovat požární řády, požární poplachové směrnice, bezpečnostní předpisy, pokyny a značky a další dokumenty pracoviště.
Dále jsou účastníci kurzu vaření a osoby, které se zdržují a pohybují v prostorech Chefparade, povinny:
- chovat se tak, aby svojí činností nezavdali příčinu ke vzniku požáru nebo úrazu;
- zdržovat se pouze na vyhrazených pracovištích, svévolně je neopouštět, bez svolení a vědomí kuchaře či jiného vedoucího pracovníka nevstupovat do jiných prostorů;
- pohybovat se pouze po cestách, které jsou vyznačeny nebo udržovány jako volně průchodné;
- udržovat pořádek a čistotu, nepoškozovat technická zařízení, vybavení budovy a ostatní majetek;
- nahlásit vedoucímu zaměstnanci každý úraz, ke kterému došlo v době kurzu vaření či plnění pracovních úkolů nebo pobytu v objektu. Účinně spolupracovat při sepsání záznamu o úrazu, či požáru a při dalším vyšetřování;
- v případě mimořádné události v době návštěvy (požár, havárie apod.) dbát pokynů vedoucích pracovníků a urychleně opustit ohrožený prostor na shromažďovací místo, při tom sledovat určený směr úniku z místa (tabulky únikový východ či EXIT);
- bez vědomí a svolení vedoucího pracovníka nesmí vstupovat do míst, kde je zvýšené nebezpečí, nesmí manipulovat s žádnými stroji a zařízeními, pokud k tomu nejsou oprávněni a s obsluhou nejsou řádně seznámeni a je tato manipulace součástí jejich služeb.
Ve vnitřních prostorách platí přísný zákaz kouření!
Manipulace s ohněm je povolena pouze v rámci vaření, a to pod dohledem a se svolením kuchaře!
SAFETY INSTRUCTIONS FOR PARTICIPANTS OF COOKING CLASSES AND VISITORS IN THE PREMISES OF Chefparade s.r.o.
Dear course participants, visitors, and collaborators, our goal is to ensure your safe stay and movement within the premises of our cooking school. Please follow the instructions below.
Persons participating in a cooking course and persons staying or moving within the premises of Chefparade s.r.o. are required to observe and follow:
-
All restrictions, hazard warnings, mandatory instructions, and prohibitions marked by safety signs;
-
A strict ban on the consumption and possession of alcoholic beverages and other intoxicating substances, as well as entering the premises under their influence. If you do consume alcohol or intoxicants during your visit to the Chefparade cooking school, you are fully responsible for any injury, accident, damage, or similar incident that may occur. Chefparade bears no legal or other responsibility in such cases;
-
A ban on handling any technical equipment or tools, except for standard use during the cooking course;
-
A smoking ban throughout the entire premises;
-
A ban on handling open flames in any part of the building, except for designated appliances used during the course;
-
The use of personal protective equipment if it has been provided or you have been instructed to use it;
-
User manuals for devices, if a chef has allowed you to operate such equipment;
-
Fire safety regulations, alarm instructions, safety guidelines, signage, and other relevant documents on-site.
Furthermore, all course participants and persons in the Chefparade premises are required to:
-
Behave in a way that does not pose fire or injury risk;
-
Remain only in designated areas and not leave them without permission from the chef or another responsible person, and not enter restricted areas;
-
Move only along marked or unobstructed pathways;
-
Keep the area tidy, not damage equipment, building facilities, or other property;
-
Report any injuries or accidents to a supervisor immediately and cooperate in documenting the incident and any follow-up investigations;
-
In case of emergencies (e.g. fire, accident), follow instructions from staff, promptly evacuate to the assembly point, and follow the designated escape routes marked with emergency exit signs;
-
Not enter high-risk areas or operate machinery or equipment without authorization, proper training, and supervision, if such handling is not part of their designated tasks.
Smoking is strictly prohibited in all indoor areas!
Open flame may only be used during cooking activities, under the supervision and with permission of the chef!